Dávid balesete

Egy kisebb, izgalmas kalandomat szeretném megosztani veletek, sokak számára tanulságos lehet.

Az én kis kalandom, melyben kulcsfontosságú szerepe van a Takenoko Budo Klub tanítványainak életében meghatározó szerepű judos esésgyakorlásnak. Kihangsúlyozza, hogy az élet más területein is fontossá válhat, máshol is hasznosíthatjuk tudásunkat.

Eme írás keletkezését néhány órával megelőző motoros bukásom során nagymértékben a szerencsének, és talán kijelenthetem, hogy minimális mértékben a tudásomnak köszönhetem az életem. Az út rossz minősége miatt elvesztettem a motor felett az irányítást és keresztül buktam a kormányon. Mindezt 60 km/h-s sebességgel sikerült összehoznom, ami mellett meglehetősen kellemetlen és életveszélyes a fejre érkezés (amilyen pozícióban landoltam volna). Aki régebb óta ismer, az tudja, hogy volt egy nyaksérülésem, ami által még inkább nőtt a veszélye az érkezésnek és csökkent az esélye a sérülésmentes életben maradásnak. Itt játszik fontos szerepet a gurulás és az esés. Sokat nem érzékeltem belőle abban a néhány tizedmásodpercben, de mint ahogy a sisakom sérülései mutatják, a fejem ért le először, ez pedig a nyakam miatt is veszélyes. De szerencsére sikerült kigurulnom az esésből, így megúsztam néhány kisebb sérüléssel. Na jó, lehorzsoltam a jobb vállam és karom, és majd leszakadnak a csuklóim a gépelés közben, de jól jártam ahhoz képest, hogy mi történhetett volna.

Ami még ezen kívül is tanulságos volt számomra, hogy gond nélkül hajtottak el mellettem az emberek, egyedül egy 13 éves forma kisfiú állt meg biciklivel megkérdezni, hogy jól vagyok-e.

A mai nap során sikerült felmérnem milyen fontossággal bír az esés, a gurulás és persze a bukósisak.

Balázs Dávid